Campagne
Malsjäns 2021

Vacatures
verpleegster-verpleger

Straatverplegers
viert 15 jaar!

Brussels
Sleep Out

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Bij Straatverplegers, als medisch-sociale organisatie, zijn we er van overtuigd dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen we hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Lees hier meer

[Samen,] maken we een einde aan dakloosheid ! [Samen,] maken we een einde aan dakloosheid !

Straatverplegers, dat is ...

166 mensen geherhuisvest
306 mensen opgevolgd (2020)
21182 patiënten-acties (2020)

Enkele verhalen

Raadpleeg alle artikels

Het belang van de zorgverleners

Meneer K wordt sedert bijna 4 jaar opgevolgd door Straatverplegers. Zijn eerste woonst heeft hij verloren omdat die voor hem niet geschikt was: veel te geïsoleerd zodat hij ieder houvast verloor. Hij hield het daar niet uit en belandde helaas na korte tijd weer op straat.

De straat: daar wist hij alles van want hij had er al tientallen jaren geleefd. Zoals vele dakloze mensen heeft hij grote lichamelijke gezondheids- en verslavingsproblemen.

Lees verder

De magie van de Liefde

Meneer J. leefde heel lang op straat. Jarenlang sliep hij in een tent in de buurt van een Brusselse wijk waar de mensen hem kenden en op hem gesteld waren. Toen we hem ontmoetten, was hij er lichamelijk slecht aan toe en hij had zijn hygiëne totaal verwaarloosd. Onze ploeg nam alle tijd om hem te leren kennen, ondermeer door hartelijk mee te lachen met zijn grappen. Aan humor had hij geen gebrek.

Maar geleidelijk aan liet meneer J. ook een droeverige kant van zichzelf doorschemeren. Steeds vaker werd hij overmand door zijn innerlijke kwetsuren. Het werd ons duidelijk dat hij leed onder diepe eenzaamheid, immens verdriet.

Lees verder

Opnieuw goesting

In mijn functie van sociaal werkster concentreer ik mij natuurlijk op de sociale en administratieve begeleiding van onze patiënten - maar daar blijft het niet bij. Deze mensen hebben een heel zwaar leven, maar beschikken ook over veel positieve eigenschappen en krachten waar ze zich meestal niet meer bewust van zijn.

Daarom vind ik het idee “zich iets gunnen” heel belangrijk, want dat bevordert hun persoonlijke welzijn.

 

Lees verder